Microcontroller speeltjes 1

Door enermax op zondag 16 februari 2020 08:50 - Reacties (2)
Categorie: -, Views: 2.033

Beginnen met micro-controllers is nog nooit zo gemakkelijk en goedkoop geweest. Onderdelen gebaseerd op arduino platform, makkelijk om te leren en geen breadboard nodig :)

Begin met het knipperen van een led, die al is ingebouwd in de Arduino Code. Daarna kun je starten met uitlezen ultrasoon sensor Code.Optioneel kun je de robot afmaken door voeding + motoren aansluiten. Code+schema.Als dit gelukt is, kun je eventueel andere modules testen (lijnsensor+valsensor), of naar de iets moeilijkere ESP32 bordjes, deel 2 of deel 3.

Volgende: Microcontroller speeltjes 2 16-02 Microcontroller speeltjes 2

Reacties


Door Tweakers user Blokker_1999, maandag 17 februari 2020 06:41

Toen ik zelf in het middelbaar onderwijs zat had men bij ons op school net de richting Elektriciteit-Elektronica ingericht. Ik zat in het eerste jaar dat die richting werd gegeven en in de labo's van digitale technieken kwam ook programmeren van PLCs en microcontrollers aan bod. Grootste probleem dat men toen had was didactisch materiaal vinden dat betaalbaar was. Vandaag, 20 jaar later, koop je je eigen robotwagentje voor een paar euro.

Door Tweakers user enermax, maandag 17 februari 2020 09:46

Inderdaad ik heb mijn laatste microcontroller ook 20 jaar geleden aangeraakt. Het uitzoeken vind ik leuk maar het bouwen totaal niet. Dus 20 jaar geleden alles verkocht.
6 wekend geleden hoorde ik dat een vriend een programmeer opleiding wilde doen zonder programmeer ervaring. Dus ik voor hem een arduino robotje besteld. En voor mij ook een arduino en dat camera bordje + oled bordje en wat rand materiaal. Vorige week kwam alles binnen. Op de robot arm na (moet nog 4 motortjes krijgen), werkt alles zoals ik wil. En het wordt weer tijd om te stoppen. Het is zo een bende in de woonkamer en op zolder in mijn eentje is ook niet echt gezellig. :/

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.